KSV Rumbeke 3 - 1 SV Wevelgem City

Wedstrijd Akern op zondag 21 april 2024 om 15:00

Verslag wedstrijd

Op zondag 21 april 2024 verwelkomden we SV Wevelgem City in het Sportpark van Rumbeke voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024.

Onder de Bricx-mannen was er vandaag een jarige die vrolijk op het veld rondhuppelde: Vachtje, die 27 kaarsjes mocht uitblazen. Zijn enthousiaste fanclub kreeg de eer om de aftrap te nemen, en ze hadden er overduidelijk zin in. Laten we hopen dat we zijn fanclub tijdens de wedstrijd luidkeels mogen horen.

Toen het eerste fluitsignaal klonk in de Rumbeekse Arena, wisten onze mannen meteen goed voetbal te spelen, wat al snel resulteerde in een doelpunt, want in de 11e minuut was het raak. De jarige Vachtje schoot de bal heerlijk tegen de netten. Bam, de enthousiaste fanclub van Vachtje ging uit hun dak met dit doelpunt. Een prachtig verjaardagscadeau voor Guillaume. KSVR bleef druk zetten, maar de bezoekers waren niet tevreden met de achterstand. Wevelgem werd steeds dreigender en liet regelmatig van zich horen. Net voor het halfuur was de stand weer gelijk (1-1). KSVR was niet blij met de gelijkmaker en zette alles op alles om het volgende doelpunt te vinden. In de 38e minuut was het weer Vachtje die de bal onderschepte en zijn tweede van de middag in het mandje schoot (2-1). Wevelgem probeerde terug te komen, maar KSVR hield de controle. We gingen de rust in met een 2-1 voorsprong.

Na de koffiepauze bleven beide teams zoeken naar een doelpunt. Zowel KSVR als Wevelgem creëerden kansen, maar de verdediging en keepers hielden stand. De doorbraak kwam in de 85ste minuut toen KSVR een schitterende aanval lanceerde. N. Vanfleteren bracht de bal voor het doel en V. Notebaert voltooide de actie door de 3-1 te scoren, als de kers op de taart voor Vachtje's verjaardag.

De wedstrijd eindigde in een schitterende 3-1 overwinning. Volgende week zondag, 28 april 2024, spelen we tegen de rood-witte beren in Meulebeke; de wedstrijd begint om 15u.